Френски бриош с ванилов крем

Нина НордНина Норд
Джедай
19/06/2014
"Това не е козунак, това е бриош и е великолепен - да си знаете "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 410
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото брашно се смесва със захарта и маята, добавя се топлото мляко, яйцето, омекналото масло и солта. Всичко се смесва добре и се замесва тесто. Оставя се на топло 1 час.

Приготвя се крем, като жълтъците се смесват с нишестето, добавя се малко мляко. Останалото мляко се кипва и към него се добавя на тънка струйка яйчената смес при непрекъснато бъркане. След като кипне, оставя се 2 минути да се сгъсти и се маха от котлона.

Тестото се разточва и се изрязват кръгове с голяма чаша. Намазват се с изстиналия крем. Поръсват се с парченца шоколад и се защипват.

Мажат се с разбит жълтък и се оставят да се надигнат 40 минути. Пекат се 45 минути на 160 градуса. Охлаждат се и се сервират.

Рейтинг

5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар