Киш с ягоди и сметана

24/06/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
"Вълшебен десерт, който пазим само за най-скъпите приятели и специалните поводи "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 832
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като омекналото масло се смесва със захарта, яйцето и сметаната. Добавя се брашното и се замесва тесто. Оставя се в хладилник за 1 час.

Разточва се и се слага в намазана с мазнина тава. Набожда се с вилица и се оставя за 15 минути в хладилника. Пече се на 200 градуса до златиста коричка. Охлажда се.

Шоколадът се разтопява на водна баня и с него се маже изпеченото тесто.

Приготвя се плънка, като брашното, сметаната, захарта и жълтъците се смесват и се варят на водна баня до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Охлажда се и се добавят разбитите на сняг белтъци.

Ягодите се режат на половинки, слагат се върху тестото и се заливат със сметановата смес. Поръсват се с пудра захар, смесена с канела, и сладкишът се пече още 5 минути на 180 градуса.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цвети
Цвети
27.02.2016 11:19
Каква е сметаната.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв