Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладки рула»Кето сладко руло с облачен блат

Кето сладко руло с облачен блат

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Когато боровинките решат да си намерят нискокалоричен приятел - кето сладко руло с облачен блат"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр. L размер
  • крема сирене - 60 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • течна ванилия - 1/2 ч.л.
  • стевия - 10 г за сладкиши, 1:1 със захарта, равно на 10 г захар
  • За крема
  • крема сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • стевия - 30 г за сладкиши, 1:1 със захарта/ равно на 30 г захар
  • сладко от боровинки - домашно без захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява на 180 °C.

Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Не мажа хартията с масло, но ако не сте сигурни във вашата, намажете. Тавата ми е с размер 28 на 31 см. Но това няма значение, не го правя колкото тавата, а по-малко.

Отделете белтъците от жълтъците. Използвайте две купи.

Добавете към жълтъците крема сиренето, бакпулвера, ванилията и подсладителя. Разбъркайте с бъркалка, не с миксер и оставете настрани.

Разбийте белтъците хубаво на сняг.

Първо, вземете малко от разбитите белтъци и ги прибавете към жълтъците. Объркайте внимателно с шпатула.

Изсипете сместа с жълтъците при белтъците и объркайте с шпатула на ръка. Разбърквайте бавно и внимателно! Получава се пухкава смес.

Изсипете сместа в тавата и оформете правоъгълник с помощта на шпатулата. Като размер около 22 на 25 см.

Печете блата за сладкото руло се около 10-15 минути, но това зависи от фурната. Моята е газова!

Извадете блата и го оставете да изстине.

Пригответе си крема. Смесете съставките и объркайте с шпатула или лъжица.

Намажете рулото с белия крем. Отгоре разнесете малко сладко и леко го размажете.

Навийте рулото с боровинки и го приберете в хладилника поне за половин час. Ако искате да е по-дебело кето сладкото руло с облачен блат, го навийте откъм късата страна.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: