Начин на приготвяне
Разрежете патладжаните на половинки. Сложете ги в солена вода за час да си пуснат горчивия сок. След това ги измийте и подсушете.
Направете напречни разрези, както се вижда на една от снимката. Намажете патладжаните със зехтин или друга мазнина. Сложете го да се пекат на 200 °C, докато омекнат.
През това време си запържете каймата. Добавете доматеното пюре и подправките без лука. Когато свалите каймата от котлона, нарежете малко пресен лук и го прибавете.
Извадете вече омекналия патладжан. Внимателно издълбайте вътрешността и я прибавете към каймата и объркайте. След това напълнете патладжаните със сместа. Върнете да се доопече.
Накрая добавете настъргания кашкавал. Тук запичам за кратко само на горен реотан пълнения патладжан с кайма и кашкавал.
Ако рецептата ти допада, опитай непременно и нашия пълнен патладжан Имамбаялдъ или мусаката от патладжани.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия