Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Южноиндийска леща със зеленчуци

Южноиндийска леща със зеленчуци

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Южноиндийска леща със зеленчуци2 / 2
23/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 4 с.л.
  • синап - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр. сушени
  • къри - 8 листа
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • кокос - 2 ч.л. стърготини
  • леща - 225 г червена
  • куркума - 2 ч.л.
  • вода - 1 1/2 ч.л.
  • зеленчуци - 450 г (карфиол, лук, чушки)
  • домати - 4 бр. твърди (разполовени)
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки (счукан)
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете синапеното семе, кимиона, кърито и кокосовите стърготини в 4 с.л. зехтин. Пържете, докато кокосът стане кафяв на цвят. След това прибавете лещата и куркумата и налейте 1 1/2 ч.ч. вода.

Оставете да къкри доакто лещата стане готова. След това прибавете зеленчуците и доматения сос. Оставете ястието да къкри и свалете от огъня, докато зеленчуците са още хрупкави.

Изпържете чесъна и листата кориандър. След това ги изсипете върху лещата. Разбъркайте добре и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: