Начин на приготвяне
Ориз със зеленчуци винаги е добра идея, но когато добавим и месце към него, нещата стават още по-хубави. Все пак и пиле с ориз си е запазена класика за нашата трапеза.
Пилешките подбедрици се измиват и осоляват. Нареждат се в тавичка с олио. Добавя се малко вода. Слагат се да се пекат, докато приготвяме зеленчуците.
Червените и зелените чушки се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички. Моркова се обелва и измива.
Нарязва се на кубченца. Лука се почиства и нарязва на ситно. Изкарва се тавичката с пилешките подбедрици. За момент бутчетата се изкарват в чиния. В тавата се слага ориза.
Добавят се нарязаните зеленчуци - лук, моркови и чушки. Добавя се консервата грах, заедно с течността. Поръсват се с чубрица. Овкусява се със сол и черен пипер.
Добавят се още необходимото количество вода и се разбърква. Добавят се бутчетата. Връща се във фурната до сготвяне на ориза със зеленчуци и пилешки подбедрици.