Бананови кифлички

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бананови кифлички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ами, опитайте и си кажете мнението за тези бананови кифлички"

Необходими Продукти

  • банани - 3 бр. неголеми
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл + при нужда
  • мая - 1/2 кубче 20 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко се разтварят захарта и маята, добавят се пасираните банани, брашното и се замесва тесто.

Покрива се и се оставя на топло за 2 часа.

По време на втасването два пъти се вади и се измесва.

От тестото се правят кифлички, нареждат се в намазана с мазнина тава и се оставят за 20 минути.

Пекат се бананови кифлички на 200 °C до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Liliq Jelqzkova
Liliq Jelqzkova
Аз добавих половин килограм брашно, много ми лепнеше,дано ми се получат.
14.09.2018 20:23
Ди
Ди
а дали млякото не е по-малко, като милилитри? Така става много теяно тестото и трябва да се добавя още брашно...
13.07.2014 19:33