Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с плодове по френски

Печено пиле с плодове по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печено пиле с плодове по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • банани - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • смокини - 5 бр. сушени
  • сини сливи - 6 бр. сушени
  • кайсии - 6 бр. сушени
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • фъстъци - 2 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • ябълки - 2 бр.
  • портокали - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Един лимон и един портокал се обелват и се режат на кръгчета. Пилето се поръсва със сол и черен пипер и се напълва с цитрусовите плодове. Пилето се полива с олио и се пече до златисто на 240 градуса.

Приготвя се гарнитура, като бананите се белят и се нарязват на кръгчета, останалите лимон и портокал се обелват и се нарязват на кръгчета, ябълките се режат на четвъртинки.

Сушените плодове се накисват във вода и се режат на половинки. В намазана с мазнина тава се слагат плодовете. В отделен съд се загрява виното с 6 супени лъжици захар и се добавят фъстъците.

С този сироп се заливат плодовете и се задушават 30 минути под капак във фурната на 220 градуса. Излива се течността, плодовете се поръсват с останалата захар и се запичат 2-3 минути. Пилето се сервира, като се слага върху канапето от плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: