Пилешко с доматен сос

ВикторияВиктория
Новак
2194
Пилешко с доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • домати - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч. /по желание/
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на порции и се слага в дълбок тиган или тенджера да се запържи в малко олио. Щом промени цвета си, същия съд се добавят ситно нарязаните лук и чесън. След малко се добавя настърганият на едро ренде морков.

Ястието се похлупва с капак и се задушава до омекване, като се разбърква често. Белените домати от консерва се нарязват на ситно и се прибавят към задушените зеленчуци.

Оставят се да заврат и се добавят сол, черен пипер, мащерка, захар и червен пипер. Накрая се пускат хапките пилешко месо и ястието се оставя да къкри на умерен котлон, докато доматеният сок се поизпари.

Ястието се сервира топло, като по желание се поднася върху канапе от варен ориз. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: