Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко топлото прясно мляко заедно със захарта и оставете да се активизира.
Направете кладенче в брашното в голяма тава. Сипете вътре прясното мляко, киселото мляко с разтворената в него сода, яйцето, солта. Хубаво объркайте и замесете гладко тесто.
Оставете да втаса за около 1 час на стайна температура. Разделете го на 3 топки, разточете всяка на кръгла кора и изрежете триъгълници.
Върху всеки триъгълник се маже малко горчица, слага се парченце обелен кренвирш (около 4-5 см дължина) и бързо и внимателно, без да се притиска прекалено, се завиват кифлички.
Подреждат се в тава с хартия за печене, оставят се да починат за 15-20 минути, мажат се с разбито с малко вода яйце и се пекат в умерено загряна фурна.
Коментари