Начин на приготвяне
Амарант се сварява и прецежда.
Карфиолът се почиства и къса на розички и се вари или пече да омекне. Аз го изпекох, с малко къри и зехтин и вода на дъното на тавата.
След това пасирах всичко заедно, карфиол и амарант. Овесените ядки, накиснати в топла вода, колкото да ги покрие, прибавих и тях, следва брашното.
Загрях олио в тигана и с лъжица поставям от сместа, така на средна степен на котлона ги пекох до готовност от двете страни.
Исках да са веган, затова няма яйца и сирене, кашкавал в кюфтетата с карфиол. Вие може да импровизирате и да добавите вместо амарант и овесени ядки. Тук тези два продукта са за спойка.
Вкусно се получиха веган кюфтенцата от карфиол, имат и хрупкав елемент от зрънцата амарант.