Веган кюфтенца от карфиол

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган кюфтенца от карфиол
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусно се получиха кюфтенцата от карфиол, имат и хрупкав елемент от зрънцата амарант."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1/2 глава
  • брашно - 4 с.л.
  • сол
  • къри - на Прах
  • кимион - млян
  • амарант - семена 1/2 ч.ч.
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Амарант се сварява и прецежда.

Карфиолът се почиства и къса на розички и се вари или пече да омекне. Аз го изпекох, с малко къри и зехтин и вода на дъното на тавата.

След това пасирах всичко заедно, карфиол и амарант. Овесените ядки, накиснати в топла вода, колкото да ги покрие, прибавих и тях, следва брашното.

Загрях олио в тигана и с лъжица поставям от сместа, така на средна степен на котлона ги пекох до готовност от двете страни.

Исках да са веган, затова няма яйца и сирене, кашкавал в кюфтетата с карфиол. Вие може да импровизирате и да добавите вместо амарант и овесени ядки. Тук тези два продукта са за спойка.

Вкусно се получиха веган кюфтенцата от карфиол, имат и хрупкав елемент от зрънцата амарант.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: