Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Веган кюфтенца с амарант и елда

Веган кюфтенца с амарант и елда

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Веган кюфтенца с амарант и елда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Интересни и вкусни кюфтенца без съставки от животински произход."

Необходими Продукти

  • амарант - 1/2 ч.ч.
  • елда - 2/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • магданоз
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 2 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много хора се обръщат към изцяло растителна храна.

Според мен всеки има право на избор, дали да яде месо или пък не. Вкъщи винаги консумираме умерено от всички видове храна.

Днес по желание на малкия ми син приготвих тези веган кюфтенца.

Първо измиваме амаранта и елдата. Оставяме ги във вода за половин час. Изплакване и сваряване потделно елдата и амаранта.

Амаранта има доста желиращ, слепващ агент, така, че веган кюфтенцата не се разпадат при готвене.

Смесвам продуктите и подправките.

Добавям лук, чесън, олио 2 с.л.

Приготвям каймата и оформям топчета, които подреждам върху тава с хартия за печене. Върху всяко кюфте поръсвам с малко олио. Пека на 200 градуса до готовност!

Според мен и сина ми се получиха много вкусни тези веган кюфтенца с амарант и елда! А идеално се допълват с един веган таратор или пък млечен сос. А защо не и със зелена салатка?

Богатството може да се измерва и във вкусове, в познаване на различни продукти и храни, в смелостта да опитваме нещо ново, в живота, а и в кулинарията!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: