Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет със зелен лук, сирене и кашкавал

Омлет със зелен лук, сирене и кашкавал

Омлет със зелен лук, сирене и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1
"Омлет със зелен лук, сирене и кашкавал - вкусна доза енергия през целия ден."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • вода - 2 с.л студена
  • моркови - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
  • сирене - 50 г натрошено
  • кашкавал - 50 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омлет със сирене - класика, която никога не омръзва. Идеалната протеинова закуска.

В дълбока купичка си счукваме яйцата добавяме 2 супени лъжици студена вода.

Студената вода я добавяме, за да стане по пухкав самият омлет.

Поставяме тиган на котлона и изчакваме да се загрее.

Поставяме олиото изчакваме отново да се загрее и с черпак слагаме от сместа.

Поръсваме с част от нарязания зелен лук, нарязан морков и изчакваме да се запече.

След като е готово отдолу, обръщаме и от другата страна.

Отгоре наръсваме с част от настъргания кашкавал и натрошеното сирене.

Прегъваме на две с помощта на шпатула и поднасяме омлета със зелен лук, сирене и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: