Летен хлебен пудинг

Марина НордМарина НордНовак1219
15/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене360 мин.
Общо375 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо840
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините се заливат с ликьора и се оставят за 1 час. Хлябът се нарязва на ленти и се запържва леко в половината масло на среден огън. Охлажда се. Повечето хлебни ленти се слагат в купа, като се нареждат по дъното и стените.

Малините се отцеждат от ликьора и се запържват леко в масло. Добавя се ликьорът, задушават се още 1 минута и се свалят от котлона. Слагат се в гевгир да се отцедят и се изсипват върху хляба в купата.

Покрива се с останалия хляб и се затиска с тежест. Оставя се за 1 час в хладилника. Приготвя се сос, като боровинките се запържват леко на среден огън. Добавя се оцетът и се бърка, докато се изпари половината.

Добавя се медът и се вари до сгъстяване на бавен огън при непрекъснато бъркане. В чиния се обръща пудингът и се полива със соса. Сервира се с топки сладолед.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар