Милфьой Моцарт

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Милфьой Моцарт2 / 2
15/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • масло - 5 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • канела - на върха на ножа
  • бутертесто - 250 г
  • ром - 1 ч.л.
  • шоколад - 2 с.л. настърган
  • захар - 1 с.л.
  • за шоколадовия мус
  • захар - 1 и ½ с.л.
  • яйца - 6 бр. (белтъци)
  • шоколад - 250 г
  • сметана - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се режат на кубчета. Половината масло се загрява в тиган с дебело дъно, добавя се медът, ромът и ябълките. Карамелизират се леко на бавен огън и се изваждат в чиния.

Тестото се разточва и се изрязват 9 еднакви квадрата. Поръсват се със захарта и канелата и се запържват на остатъка от маслото от двете страни до златисто. Охлаждат се върху хартия.

Приготвя се мус, като шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня. Леко се охлажда. В купа се слага сметаната, добавя се шоколадът и се разбива. Белтъците се разбиват на сняг, като се добавя захарта.

Белтъците внимателно се смесват с шоколада. Добавят се ябълките и всичко се разбърква. Охлажда се.

Върху квадрат от тестото се слага шоколадов мус, покрива се с друг квадрат, намазва се с мус и отново се покрива с квадрат от тесто. Така се правят три порции. Поръсват се с шоколадови стърготини и се оставят за 2 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: