Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Панирани пилешки дробчета за мезе

Панирани пилешки дробчета за мезе

Панирани пилешки дробчета за мезе
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Така приготвени тези панирани пилешки дробчета са идеално мезе за всяко питие."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 3 - 4 с.л. сметана за готвене
  • универсална подправка - 2 с.л. зеленчукова
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • олио за пържене - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на огъня тенджера с вода и в нея добавете сол и черен пипер.

Когато водата заври, пуснете в нея пилешките дробчета и ги бланширайте, между 3 и 5 минути.

Отцедете водата от дробчетата и ги оваляйте в брашно.

Пригответе панировката, като в купа разбийте яйцата, сметаната за готвене и зеленчуковата подправка.

Добавяйте постепенно брашното и разбърквайте добре, така че да получите подходящата смес за панировка.

Вземайте едно по едно от набрашнените пилешки дробчета, потапяйте ги в панировката и ги пускайте в сгорещено олио.

Когато панираните пилешки дробчета придобият златист цвят, ги извадете с решетъчна лъжица върху домакинска хартия за да попие мазнината.

Така приготвени тези панирани пилешки дробчета са идеално мезе за всяко питие и най-вече подходящо мезенце за бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: