Бисквити-копчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Бисквити-копчета1 / 4
24/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
25
"Прибирате бисквитите в хладилника и заставате на пост пред него - това е единственият начин да ги опазите"

Необходими Продукти

  • за глазурата
  • сок от червено цвекло - ½ ч.ч.
  • пудра захар - 300 г
  • сок от моркови - ½ ч.ч.
  • сок от магданоз - ½ ч.ч.
  • лимонов сок - 1 и 1/2 с.л.
  • за тестото
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 20 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера, жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се смесват с млякото, захарта и разтопеното масло. Добавя се брашното.

Белтъците се бият със сол на сняг и се добавят към тестото. Върху тава, постлана с хартия за печене и напръскана с вода, се излива на тънък слой тестото.

Пече се 25 минути на 180 градуса. Вади се и се охлажда. С различни по големина чаши се изрязват кръгчета. Приготвя се глазура, като в различни купички се смесва половин чаена лъжичка лимонов сок със сок от моркови, сок от магданоз и сок от цвекло.

Във всяка купичка се добавя пудра захар и се разбърква. Бисквитите се мажат с глазура и се набождат с клечка за зъби в средата така, че да приличат на копчета. Бисквитите се нареждат в тава и се оставят за 2 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка: