Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета от ръж и пшеница

Хлебчета от ръж и пшеница

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хлебчета от ръж и пшеница
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Използвайте ръжените хлебчета за направата на вкусни сандвичи или към любимите ви ястия."

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 80 г + за доизмесване
  • пшеничено брашно - 320 г
  • вода - 270 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • мая - 20 г прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затоплената вода. Разбъркайте добре, да се разтвори. Не е нужно да чакате да шупва.

Смесете брашната със солта в купа. Направете кладенче и в него сипете течните съставки - олио и вода с мая.

Замесете гладко и меко тесто като си поръсвате още ръжено брашно, докато спре да лепне по пръстите.

Може да замесите и в кухненски робот за 3 минути.

Оставете тестото в купата (покрита), докато удвои обема си за около 1 час, след това оформете малки хлебчета и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Покрийте и оставете да втасат, докато удвоят или утроят обема си.

Печете вкусните хлебчета в загрята на 230 °C фурна за 20 минути.

Използвайте ръжените хлебчета за направата на вкусни сандвичи или към любимите ви ястия.

Добър апетит с тези хлебчета от ръж и пшеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: