Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко затоплената вода. Разбъркайте добре, да се разтвори. Не е нужно да чакате да шупва.
Смесете брашната със солта в купа. Направете кладенче и в него сипете течните съставки - олио и вода с мая.
Замесете гладко и меко тесто като си поръсвате още ръжено брашно, докато спре да лепне по пръстите.
Може да замесите и в кухненски робот за 3 минути.
Оставете тестото в купата (покрита), докато удвои обема си за около 1 час, след това оформете малки хлебчета и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Покрийте и оставете да втасат, докато удвоят или утроят обема си.
Печете вкусните хлебчета в загрята на 230 °C фурна за 20 минути.
Използвайте ръжените хлебчета за направата на вкусни сандвичи или към любимите ви ястия.
Добър апетит с тези хлебчета от ръж и пшеница.