Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Немски хлебчета с ръж

Немски хлебчета с ръж

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Немски хлебчета с ръж
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Не делим с никого немските хлебчета, искаме и само за себе си"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г бяло пшенично
  • брашно - 100 г от ръж + за поръсване
  • вода - 340 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 20 г жива
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята със захарта в 140 мл от водата, леко затоплена до 37°С. Оставете сместа да шупне за 10-15 минути.

В купа смесете бялото със ръженото брашно и солта. В средата направете кледенче и сипете останалата 200 мл вода и шупналата мая.

Омесете меко, еластично хлебно тесто с миксер с подходящите приставки или с кухненски робот. С уреда ще ви е по-лесно, тъй като мекото тесто се меси по-трудно.

Оставете в купата тестото да удвои обема си за час - час и половина, след това го прехвърлете на набрашнен плот.

За оформянето на хлебчетата ползвайте две лъжици, с които да загребвате и слагате в тава, покрита с хартия за печене малки порции с неправилна форма. Може да късате тестото и с намазнени или набрашнени ръце.

Ще ви излязат две тави с ръжени хлебчета.

Покрийте ги с кърпи и оставете да удвоят обема си, след това изпечете в силно загрята фурна за около 20 минути.

Добър апетит с немските хлебчета с ръж!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: