Начин на приготвяне
Спанакът се бланшира във вряла вода, отцежда се и се накълцва на дребно.
В купа се разбиват яйцата с щипка сол. Към тях се прибавят царевичното нишесте разтворено в три супени лъжици прясно мляко.
Разбъркват се, добавя се накълцаният спанак и всички съставки се размесват.
Яйчената смес се излива се в нагорещен и намазнен тиган. Щом се стегне, с помощта на широка шпатула се обръща и от другата страна.
Готовият яйчен блат се поставя върху голяма плитка чиния и се оставя да се охлади.
През това време в купа се счуква скилидка чесън. Прибавят се натрошеното краве сирене и сметаната.
Разбъркват се до кремообразна смес с която се намазва яйченият блат. Навива се руло и се нарязва на еднакви по големина рулца.
Сервира се с гарнитура по желание.
Яйчените рулца със спанак и сирене са готови.