Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сардина на тиган

Сардина на тиган

Сардина на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Сардини на тиган - за вас студена бира, за жена ви - чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • сардини - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • девесил листа
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сардините се почистват от люспи и вътрешности като главите се запазват.

В коремния отвор се поставят сол, листа девисил и сок от лимон и се оставят за 30 минути да починат.

В тиган се сгорещява зехтин и след овалване в брашно се пържат рибите до златисто.

Сервират се сардини на тиган с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: