Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чеснови хлебчета с царевично брашно

Чеснови хлебчета с царевично брашно

Чеснови хлебчета с царевично брашно
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Чеснови хлебчета с царевично брашно са толкова вкусни, че ще се наложи и утре пак да ги правите"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • царевично брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч. тип 500
  • още
  • масло - 30 г
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - няколко стръка
  • пармезан - 2 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа киселото мляко и прибавете към него содата и солта. Разбъркайте.

Прибавете последователно и останалите продукти, разбърквайки след всеки добавен.

Накрая пресейте двата вида брашно и замесете меко лепкаво тесто.

При нужда добавете още съвсем малко брашно.

С набрашнени ръце оформете от тестото 8 малки топчета с големина на яйце.

Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете за 10 минути да престоят, а през това време загрейте фурната на 200 °C.

Сложете хлебчетата да се пекат за 20 минути.

Разтопете маслото и прибавете към него пресовани 2 скилидки чесън, нарязан на ситно магданоз и пармезана. Разбъркайте.

След като царевичните хлебчета са се пекли 20 минути, ги извадете от фурната.

Намажете ги с ароматното масло и върнете във фурната за още 10 на минути.

Чудесни хлебчета с лек чеснов аромат и хрупкава пармезанова коричка.

Добър апетит с моите чеснови хлебчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: