Руски ръжени курабийки

28/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10-15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 886
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с канелата. Медът се кипва за половин минута и се излива в брашното. Бърка се бързо, докато тестото не стане светло.

Добавя се водката и се бърка, докато стане гладко. Тестото се оставя за 2 часа в хладилника. Поръсва се с нишесте и се разточва на дебела кора.

С формички се изрязват курабийки. Редят се на намазана с масло тава и се пекат на 180 градуса около 20 минути, без да стават златисти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар