Начин на приготвяне
Яйцата ги вадим на стайна температура. В купа ги слагаме с ½ ч.ч. захар. Ползваме чаша с вместимост от 200 мл. Тавата ни е с диаметър 25 см.
В купата разбиваме яйцата, после добавяме ½ ч.ч захар и коняк и пак разбиваме с миксера до гъста еднородна смес.
Сваряваме прясното мляко в тенджера на котлона и като изстине, го добавяме към яйчената смес и объркваме добре с шпатула. 1/3 ч.ч. захар слагаме в тиган да се карамелизира. Разбъркваме често.
Готовия карамел, още горещ и течен, изсипваме равномерно на дъното на тавата.
Нарязваме кифлите на филии и ги нареждаме върху карамела една до друга.
Изсипваме млечно-яйчената смес отгоре и печем сладкиша от кифлички в загрята на 180 г фурна за 25-30 мин.
Стяга се сместа и отгоре придобива загар. Вече готов, режем ретро сладкиша на парчета и поднасяме.
Ако обичате крем карамел и кифлички, това е идеалната комбинация.
Сладкиш с два вида кифлички и коняк е идеален за следобедното кафе.