Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с два вида кифлички и коняк

Сладкиш с два вида кифлички и коняк

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Сладкиш с два вида кифлички и коняк3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Сладкиш с два вида кифлички и коняк за сладък и щастлив ден."

Необходими Продукти

  • кифлички - 5 бр. с пълнеж с локум
  • кифлички - 5 бр. с пълнеж с течен шоколад
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч. за карамела
  • прясно мляко - 500 мл домашно
  • коняк - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата ги вадим на стайна температура. В купа ги слагаме с ½ ч.ч. захар. Ползваме чаша с вместимост от 200 мл. Тавата ни е с диаметър 25 см.

В купата разбиваме яйцата, после добавяме ½ ч.ч захар и коняк и пак разбиваме с миксера до гъста еднородна смес.

Сваряваме прясното мляко в тенджера на котлона и като изстине, го добавяме към яйчената смес и объркваме добре с шпатула. 1/3 ч.ч. захар слагаме в тиган да се карамелизира. Разбъркваме често.

Готовия карамел, още горещ и течен, изсипваме равномерно на дъното на тавата.

Нарязваме кифлите на филии и ги нареждаме върху карамела една до друга.

Изсипваме млечно-яйчената смес отгоре и печем сладкиша от кифлички в загрята на 180 г фурна за 25-30 мин.

Стяга се сместа и отгоре придобива загар. Вече готов, режем ретро сладкиша на парчета и поднасяме.

Ако обичате крем карамел и кифлички, това е идеалната комбинация.

Сладкиш с два вида кифлички и коняк е идеален за следобедното кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: