Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Традиционно клафути с плодове

Традиционно клафути с плодове

Традиционно клафути с плодове
Снимка: Албена Асенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Сладко, сочно и ароматно клафути, което може да сервирате с разхлаждаща лимонада."

Необходими Продукти

  • череши - 400 г
  • праскови - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 240 мл
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - 100 г
  • сол - малка щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавата, в която ще печем клафутито, се намазва с масло и посипва със захар. Предварително измитите и почистени от костилки череши се нареждат в тавата заедно с нарязаните на кубчета праскови.

В купа се разбиват яйцата със захарта, докато сместа побелее. Прибавя се млякото, разтопеното краве масло, а след това пресятото брашно със солта и ванилията. Получава се сравнително рядко тесто, което се излива равномерно върху плодовете.

Сладкишът с плодовете се пече в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути или до хубав загар. Готовото и изстинало плодово клафути се сервира поръсено с пудра захар.

Традиционното клафути с плодове е перфектният френски десерт, с който да подсладите деня си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: