Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с паста от семки

Суши с паста от семки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Суши с паста от семки1 / 3
29/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
125 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
150 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • ориз - 200 гр. (готов за суши)
  • семки - 1 чаша, накиснати във вода или леко покълнали
  • лимони - 1 бр. ( изцеждаме сока )
  • чесън - 1 скилидка
  • краставици - 1 бр., ( обелена и нарязана на тънки ивички)
  • авокадо - 1 бр.( обелено и нарязано на ивички)
  • рукола - няколко листа рукола (или други зелени листа)
  • водорасли - 2 бр. ( сухи листа нори)
  • соев сос
  • уасаби - (пожелание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат) и го оставете да изстина за половин час.

Листът нори се поставя върху рогозка за суши с лъскавата страна надолу, разпределя се оризът, прави се каналче на 2 см от края и се намазва с пастата васаби (внимавайте с нея, тя е доста пикантна).

В блендер слагаме семките, лимоновия сок и чесъна и пасираме до желаната консистенция.

Върху ориза разстиламе 1 лъжичка от получената смес. Отгоре се подреждат краставица, листо рукола и авокадо.

Листото се завива на стегнато руло. Оставете така рулата да се стегнат в хладилник за около 1 час. След което нарежете ролата с остър нож на 8 разни части. Продуктите са за 2 рула - 16 броя.

Пожелание когато консумираме може всяко парченце суши да потапяме в соев сос.

Приятен апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: