Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език на скара

Телешки език на скара

Телешки език на скара
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос."

Необходими Продукти

  • телешки език - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 4 зърна
  • черен пипер - 3 зърна
  • лук - 1 глава
  • целина
  • чесън - 4 скилидки
  • сланина - за намазване на скарата
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре телешкия език.

Можем да ползваме тенджера под налягане или мултикукър.

В един от двата съда сипваме достатъчно вода, слагаме езика, дафиновитe листа, няколко зрънца бахар, черен пипер, стъбло целина, глава лук и скилидкитe чесън и сол.

За мултикукара времето за варене е 2.5 часа на 95 °C, а в тенджерата под налягане, след като започне да издава звук, се засича 15 минути.

Когато изтече времето, изваждаме от мултикукъра или от тенджерата, поставяме сварения език в съд със студена вода, за да се охлади.

Обелваме и нарязваме на филии.

Загряваме си скарата и намазваме с малко сланина.

Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни.

Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Много вкусно!
02.07.2023 16:36
1