Начин на приготвяне
Измиваме си добре телешкия език.
Можем да ползваме тенджера под налягане или мултикукър.
В един от двата съда сипваме достатъчно вода, слагаме езика, дафиновитe листа, няколко зрънца бахар, черен пипер, стъбло целина, глава лук и скилидкитe чесън и сол.
За мултикукара времето за варене е 2.5 часа на 95 °C, а в тенджерата под налягане, след като започне да издава звук, се засича 15 минути.
Когато изтече времето, изваждаме от мултикукъра или от тенджерата, поставяме сварения език в съд със студена вода, за да се охлади.
Обелваме и нарязваме на филии.
Загряваме си скарата и намазваме с малко сланина.
Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни.
Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос.
Коментари