Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с херинга

Печени картофи с херинга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени картофи с херинга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • херинга - 200 г
  • лук - 1 глава
  • сметана - 200 г
  • бульон - 300 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • галета - 3 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Херингата се обезкостява, кожата се маха, рибата се нарязва на ситно и се задушава със ситно нарязания лук и сметаната.

Добавя се бульонът, брашното, смесено с разтопеното масло, и се вари до сгъстяване на бавен огън.

Картофите се сваряват, обелват се и се режат на кубчета. Слагат се в тава, заливат се с рибния сос, поръсват се с настърган кашкавал, смесен с галетата, напръскват се с олио и се пекат 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: