Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Бурито с пуешко и лаваш

Бурито с пуешко и лаваш

Бурито с пуешко и лаваш
Снимка: Йорданка Караджова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
19 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
22 мин.
Порции
6
"Бурито ,което всеки може да приготви с лекота"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 150 г
  • авокадо - 1
  • лук - 1
  • гауда - 150 г
  • домати - 1
  • салата айсберг
  • тортила или лаваш - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото нарязваме на кубчета, Лука и доматите също накълцваме на дребни кубчета. Така всичко, нарязано на ситно, слагаме в отделни купички.

Гаудата нарязваме на по тънки правоъгълничета.

Буритото на снимката пък е правено със слайс гауда, тази която е за тостери, лесна е за накъсване и вкусът ми допада.

Салатата Айсберг накъсваме с ръце на дребни парчета.

Започваме да редим буритото, като слагаме, първо, доматите в колонка по средата, след това 2-3 слайса пуешко отгоре, след което разпръскваме 2-3 супени лъжици лук, две-три супени лъжици Гауда или пък един слайс, ако решите да вземете от този вид.

Следват 3 супени лъжици авокадо и накрая разпръскваме една шепа Айсберг навсякъде.

Завиваме буритото, като прегъваме в ляво и дясно, а след това прегъваме долната страна и продължаваме да навиваме до края, като леко притискаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Прекрасно!
03.07.2023 14:58
1