Начин на приготвяне
Гърдичките разделяме на две и ги начукваме до дебелина от половин см.
Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Върху всяка нареждаме шайба шунка, шайба кашкавал.
Навиваме пилешки рулца и ги зашиваме с клечки, за да не се разтворят при термична обработка.
Запечатваме ги на тиган от всяка страна с маслото.
Към тях прибавяме нарязания лук и чесън и запържваме за още минутка-две.
Заливаме с доматения сок. Овкусяваме със сол, черен пипер и захар.
Поръсваме настъргания кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 15 мин.
Поднасяме пилешко по чешки с ориз или картофено пюре.
Да ви е сладко!
Коментари