Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Сочни печени ребърца на фурна

Сочни печени ребърца на фурна

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Сочни печени ребърца на фурна
Снимка: Evgenia
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Сочни печени ребърца на фурна, които да поднесем с пухкаво пюре от картофи."

Необходими Продукти

  • ребърца - 1 кг, свински
  • За маринатата
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • сос барбекю - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинските ребърца добре с вода и осоляваме. Смесваме всички изброени по-горе продукти, необходими за маринатата и разбъркваме до хомогенна смес.

Мажем с четка от двете страни ребърцата и ги поставяме в подходяща посуда за около час-два да се мариноват. Прехвърляме в тава за печене, покрита с пергаментова хартия, като преди печенето я покриваме и с алуминиево фолио отгоре.

Печем в предварително загрята фурна за час и петнадесет минути на 160 градуса.

Махаме фолиото и запичаме ребърцата на 180 градуса до готовност - златист загар. Поднасяме с пюре от картофи. Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Вкусно!
06.07.2023 23:07
1