Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кашкавал в кори на скара

Кашкавал в кори на скара

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кашкавал в кори на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Любимият паниран кашкавал в кори за баница, този път приготвен на скара - какво ще кажете"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 250 - 300 г
  • кори - точени, за увиване
  • горчица - 1 ч.л.
  • олио - или зехтин
  • за доматената салаца
  • домати - 1 бр. малък
  • босилек - 4 листа
  • сол
  • зехтин
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете парчето кашкавал на два еднакви дебели триъгълника. С помощта на четка намажете леко корите от вътрешната страна с горчица.

Внимателно увийте всяко парче кашкавал в кори. Отвън намажете корите със зехтин или олио и ги изпечете върху загряна и намазнена скара от двете страни до приятен загар.

За доматената салца нарежете ситно почистените от меката вътрешна част домати. Добавете скълцания ситно босилек и овкусете с подправки, лимонов сок и малко зехтин. Пo желание може да замените босилека с магданоз.

Поднесете парчетата кашкавал с доматената салца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: