Карначета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4-5
"Как се е запекло това карначе, само чака ледената халба бира ! Наздраве!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 гр., може и телешко или комбинация
  • сланина - 250 гр.
  • чубрица - 1 щипка
  • кимион - 2 г. смлян
  • черен пипер - 2 гр.
  • лук - 1 голяма глава или 2 по - малки
  • люти чушки - 5 - 6 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 1 кг. смес.

Ако сте заколили животно, месото трябва да отлежи 1-3 дни на студено.

Можете да използвате какъвто решите вид месо, или комбинация от свинско и телешко примерно. Задължително се слага сланина!

Всичкото месо, заедно със сланината се смилат, сместа се разбърква добре с подправките и се пълни в черва.

Направените кърначета се пекат на скара с лука и лютите чушки.

Ако нямате черва, можете да да направите кюфтета или кебапчета от сместа, но не е за предпочитане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
43
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

КОСТОВ - ХАСКОВО
КОСТОВ - ХАСКОВО
Никъде не прочетох че,в рецептата има сол .И подправките са много малки като грамаж.Искам да ям кърначе а,не месо в черво .Затова -- 23гр.сол , 8гр.кимион и 4гр.чер.пипер на 1кг.накълцано месо ,може и малко праз-лук.Да ви е сладко !
16.10.2013 14:04
12
3
1
Покажи всички подкоментари