Боб с наденица

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k8k32
Боб с наденица1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Всеки себеуважаващ се мъж ще предпочете боба с наденица пред киноата."

Необходими Продукти

  • боб - 2 чаени чаши зрял боб
  • наденица - 2 парчета
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • олио - 3, 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Бобът се сварява добре, като водата му се сменя след първите две кипвания.

Ври около час на умерен огън. Зеленчуците се нарязват на дребно и заедно с подправките и мазнината се слагат в боба.

Ястието се оставя да поври още 40 минути, след което наденицата се нарязва на едри парчета и се слага в манджата.

Оставя се да ври още десетина минутки, докато омекне и наденицата и ястието е готово!

Бобът с наденица се сервира поръсен със ситно нарязан пресен магданоз. А с една люта чушка, ще е още по сладкък.

Ако рецептата за боб с наденица ти харесва, опитай и другите ни рецепти за боб яхния, боб в гърне или този вкусен боб с ребра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
524
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесно....само времето за варене нещо не е както трябва. По рецепта се събира сумарно 100 Мин, което е много според мен. Оптимално добре ми се получи за 70 Мин, не повече. Иначе бобчето ще стане на каша
19.02.2024 15:39
1
Georgi
Georgi
Strahotna recepta nachinaesht sum v gotveneto za vtori put gi pravq i stava unikalno
26.01.2019 12:38
2
Албена Асенова-Писева
Албена Асенова-Писева
Традиция на българската трапеза.Могат надениците само да се запържат и да се сложат допълнително.
09.05.2016 19:40
6
Сттоян
Сттоян
Запръжката завършва вкуса, може да е съвсем малко като количество, но вкуса се променя коренно
17.04.2016 12:13
6
2
цецка
цецка
Така и стана!
02.10.2012 19:25
1
1
Димо
Димо
разбира се, че ще стане
17.09.2012 18:20
1
цецка
цецка
А ще стане ли с кренвирши?
14.09.2012 14:04
2
1
Покажи всички подкоментари
роро
роро
епик фейл си ти, пенчо ;)
08.09.2012 15:02
2
пенко
пенко
е па щеше да е убау ако някой се беше сетил да кааже кога се слагат подправките.. не че не знаем ама все пак тфа в интернет се чете.... епик фейл
07.09.2012 19:58
2
1
Михаил Горанов
Михаил Горанов
ми грилваш си я преди да я сложиш, как...
07.09.2012 16:45
1
petq
petq
И на мен ми стана интересно как се появиха чертите по наденицата? хах
Иначе.... бива
07.09.2012 16:35
pip
pip
Рецептата е страхотна!
Аз запичам наденицата във фурната,преди да я сложа в боба.
05.05.2012 13:59
венко
венко
интересно ми е как се получиха чертичките по наденицата?
14.01.2012 15:33
Никол
Никол
Рецептата е страхотна :) И като не искате запръжки просто не ги правете :X
03.12.2011 19:17
1
Михайлова
Михайлова
Много точна рецепта! Благодаря.
03.11.2011 10:32
Саня
Саня
Не всички искат и могат да ядат все запръжки и тежки манджи.
31.10.2011 15:06
1
1