Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито, заедно с бакпулвера. Разбиваме яйцата със захарта с миксер много добре.
Прибавяме олиото на тънка струя. Слагаме ванилията и киселото мляко и пак разбиваме.
Накрая добавяме брашнената смес постепенно и разбиваме до еднородна смес.
Тавата я намазваме с масло и набрашняваме с брашно. Изливаме кашата и заглаждаме добре с щпатула. Кашата е гъста.
Предварително от нея отделяме 3 с.л., като и добавяме 6 с.л. брашно и объркваме, трябва да стане тестото по – твърдо, така че да може да се стърже с ренде.
Замесваме го и го слагаме в хладилника да стегне, докато ретро сладкишът се пече.
Печем го на 180 градуса до суха клечка в леко загрята предварително фурна.
Като стане готов, още топъл мажем със домашно сладко обилно и стържем отгоре от тестото.
Ползвах сладко от смокини. Печем само на горен реотан, докато порозовее тестото. Изстинал, режем на парчета и поднасяме.
Бабината пита със сладко поднасяме с чай или сок.