Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Мъжка кето пица с блат от тиквички

Мъжка кето пица с блат от тиквички

редакция:
ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Мъжка кето пица с блат от тиквички
Снимка: Валерия
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Върху изпечения блат от тиквички се нареждат парчета мортадела, маслини, домати, моцарела...даааа"

Необходими Продукти

  • За блата
  • тиквички - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • крема сирене - 40 г
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • чесън - 1 скилидка пресован
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За плънката
  • мортадела - без въглехидрати и с висок % мазнини /
  • моцарела - от тази в саламурата
  • маслини - изчистени от костилките натурални
  • чери домати
  • кашкавал - малко настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват, посоляват и оставят за кратко.

Прецеждат се много хубаво през тензух или цедка. Аз използвам цедка за ядково мляко. След това се объркват с крема сиренето, яйцата и подправките.

Сместа за кето пицата се изсипва в тава, покрита с хартия за печене.

Тавата е с диаметър 26 см. Пече се на 200 °C за около 25 минути. Печенето зависи от фурната, моята е газова.

Върху изпечения блат се нареждат парчета мортадела, маслини, домати, моцарела.

Поръсва се с много малко кашкавал мъжката кето пица с блат от тиквички.

Връща се във фурната и се запича само отгоре за кратко пицата с моцарела.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: