Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Воденички с ориз и моркови

Воденички с ориз и моркови

Воденички с ориз и моркови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Воденички с ориз и моркови - бързо и вкусно за обяд от гозбите на баба"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • ориз - 2 к.ч 100 г
  • лук 1 голяма глава
  • морков 1 бр.
  • зеленчуков бульон 375 мл
  • черен пипер - смлян
  • олио - 25 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си воденичките, поставяме ги в тенджерата под налягане и оставяме да се сварят.

Почистваме си лука и го нарязваме на ситно.

Морковите почистваме и настъргваме на едрото на рендето.

Поставяме тиган на котлона заедно с олиото.

Прибавяме ориза и оставяме да се запържи, докато оризът стане стъклен.

След като е готов, сипваме 150 мл зеленчуков бульон и подправяме с черен пипер.

Изсипваме сместа в огнеупорна тава, прибавяме сварените и отцедени воденички, морковите и лука.

Бульона от варените воденички го прецеждаме и го изсипваме и него.

Разбъркваме добре и поставяме воденички с ориз и моркови във фурната да се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: