Начин на приготвяне
Първо се разбърква млякото със содата. След това се добавят останалите продукти без сиренето и се разбърква.
Накрая се натрошава сиренето и се обърква с лъжица. Става гъста и лепкава смес.
Ползвам силиконови форми, които предварително намазах с малко масло.
С лъжица се гребва от сместа и пълнят формите, като отгоре се оставя малко място.
Пекох солените мъфини в еър фрайъра на програма bake - 165 °C. Пекат се така 10 минути.
После се изваждат от формите, обръщат и доопичат за още 5 минути.
Може да си ги изпечете и във фурната на 180 °C.
Ако нямате формички, оформете Добруджанките с лъжица на купчинки върху хартия за печене.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни мъфини със сирене или нашите домашни боровинкови мъфини.
Коментари