Постна лятна яхния

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Постна лятна яхния
Снимка: AneliaStefanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Постна лятна яхния - селска гозба със зарзават от градината"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • пиперки - 4 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • девесил - 3 стръкчета
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Пиперът се почиства от семките и се нарязва също на дребно.

Лукът се реже на ситно и се задушава заедно с пиперките.

Когато лукът и пиперът омекнат, към тях се прибавят картофите.

Яхнията се овкусява със сол, червен пипер и чубрица.

Добавя се доматът, нарязан на дребно.

Залива се с вода, колкото да се покрият картофите в яхнията.

Вари се до готовност на картофите, след това се добавя ситно нарязаният пресен девесил.

От брашното и малко вода се прави рядка кашичка, която се изсипва в постната яхния, за да се сгъсти сосът на ястието.

С това постната лятна яхния е готова за консумиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: