Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с гъби, маслини и бадеми

Пълнени патладжани с гъби, маслини и бадеми

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пълнени патладжани с гъби, маслини и бадеми3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пълнените патладжани с гъби, маслини и бадеми са много вкусни и на всичкото отгоре са напълно постни."

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • печурки - 200 г гъби
  • бадеми - 100 г смлени
  • лук - 1 глава
  • зелени маслини - 10 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 10 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги разполовете на две по дължина.

Направете ромбовидни разрези на всяка половина, поставете ги в тавата, поръсете със зехтина и печете патладжаните, докато омекнат, в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 минути.

Докато патладжаните се пекат, в тиган задушете нарязаните на ситно лук и чесън, прибавете и нарязаните печурки.

Извадете патладжаните от фурната и ги издълбайте.

Добавете в тигана издълбаната сърцевина, нарязаните зелени маслини и подправките.

Напълнете патладжаните с приготвената плънки и поръсете със смлените бадеми.

Печете пълнените патладжани на 180°C още 15-20 минути.

Извадете ги от фурната, охладете за 20-30 минути и сервирайте.

Пълнените патладжани с гъби, маслини и бадеми са много вкусни и на всичкото отгоре са напълно постни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: