Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Семифредо»Ароматен хляб с мая без месене

Ароматен хляб с мая без месене

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Ароматен хляб с мая без месене
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Ароматен хляб с мая без месене, който ще ви спести време, но е страшно вкусен и с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 20 г ( 7 г суха )
  • краве масло - 100 г
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода топла - 350 мл. в зависимост от брашното
  • мазнина - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко вода прибавете маята, захарта и 1 с.л брашно. Разбъркайте и я оставете за 10 минути на топло да се активира.

В брашното направете кладенче и добавете яйцата, солта, шупналата мая и водата, която трябва да е леко топла.

С дървена лъжица започнете да разбърквате тестото.

Ще се получи гъсто и лепкаво тесто. Тогава добавете кравето масло, което да е разтопено, но не горещо и продължете да бъркате още 2-3 минути.

Затоплете във фурната тавичката, в която ще печете хляба, след което я намажете обилно с мазнина по желание.

С краве масло белият хляб става по-аромарен.

Изсипете тестото в тавичката.

Печете на 180 °C за 30-35 минути на най-долната част на фурната.

Готовият хляб завийте в чиста кърпа.

Да ви е сладко с този ароматен хляб с мая без месене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: