Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Патладжани на фурна с бекон и кашкавал

Патладжани на фурна с бекон и кашкавал

редакция:
Патладжани на фурна с бекон и кашкавал
Снимка: Зорница Христова Михова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Патладжани на фурна с бекон и кашкавал, към които може да сервирате и млечен чеснов сос."

Необходими Продукти

  • патладжани - 6 бр. средни
  • домати - 1 голям
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • бекон - 200 г
  • шпеков салам - 100 г
  • сол - на вкус
  • мащерка - 5 г
  • естрагон - 5 г
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжани на фурна с бекон и кашкавал, които може да поднесете с млечен чеснов сос.

Измиваме патладжаните, разполовяваме ги вертикално.

Издълбаваме ги и ги оставяме да се отцедят.

Почистваме и нарязваме лука, добавяме нарязаната на кубчета сърцевина на лодките от патладжан, кубчета бекон, нарязан на кубчета домат и подправките. Варим, докато изври течността от доматите,

В тавата с хартия за печене слагаме патладжаните,

Пълним ги със сместа.

Редим резенчетата сух салам върху пълнените патладжани и слагаме обилно настърган кашкавал.

Печем патладжаните с бекон на 200 г за 30 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: