Начин на приготвяне
Към яйцата добавете щипка сол и разбийте с вилица. Добавете изварата и разбъркайте, за да се смесят двата продукта.
Сиренето натрошете и също го изпратете към сместа. Кашкавала настържете на едрото ренде и го добавете при останалите съставки.
Разбъркайте всичко добре и добавете брашното пресято с бакпулвера и продължете да бъркате.
Трябва да се получи много гъста смес. Ако е нужно добавете още малко брашно.
Вземайте с лъжица от сместа и с помощта на друга лъжица пускайте в тавата, която сте покрили с пергаментна хартия.
Оставете по малко разстояние между кашкавалките.
Печете закуските в загрята фурна на 200°C за 20 минути, като трябва да ги наглеждате, за да не загорят. Извадете ги, щом придобият приятен загар.
Кашкавалките с извара без месене стават ефирни, пухкави и много вкусни. Ако и вие обичате закуски със сирене, изпробвайте ги.
Да ви е сладко!