Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Източен ориз с фиде

Източен ориз с фиде

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Източен ориз с фиде
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Източен ориз с фиде е пълноценно хранене без месо с много ориенталски аромати"

Необходими Продукти

  • ориз 1 ч.ч.
  • фиде ¾ ч.ч.
  • краве масло 2 с.л.
  • олио 2 с.л.
  • пилешки бульон - 3 ч.ч. или вода
  • сол
  • кимион
  • бял пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се поставя олиото, да загрее, и се поставя начупеното фиде да се запържи до златисто, като се разбърква непрекъснато, за да се запържи равномерно.

Оризът се измива. Добавя се и той да се запържи за няколко минути.

Залива се с горещия пилешки бульон или гореща вода. Подправя се със сол.

Покрива се с капак и се оставя пилафът на умерен огън, докато течността изври.

Накрая поставете двете лъжици краве масло и оставете да попие в ориза и фидето.

Преди сервиране подправете източен ориз с фиде с кимион, бял пипер и индийско орехче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: