Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.
Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и се нарежда върху дървена дъска.
Оставят се да престоят 10 мин, след което отново се овалват в лимецово брашно.
Олиото се слага в тиган с незалепващо покритие и се загрява.
Тиквичките се изпържват в сгорещено олио от двете страни, като олиото трябва да е на половината на тиквичките. Тиквичките се обръщат от двете страни два пъти, за да не загори брашното изведнъж.
След като се извадят от тигана пържените тиквички, се нареждат върху домакинска хартия.
За соса:
Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Козето кисело мляко се слага в купа.
Прибавя се солта 1/4 ч.л., брашното от чесън и нарязаният копър.
Разбърква се много добре.
Тиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко.