Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш от стария тефтер

Ябълков сладкиш от стария тефтер

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
891k167
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Ябълков сладкиш от стария тефтер - пухкав, ароматен, може да поднесете с топка сладолед"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • краве масло - 70 г
  • захар - 130 г
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
  • ябълки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към яйцата добавете захарта, солта и ваниловата захар и разбийте до побеляване.

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете половината към яйчената смес.

Към прясното мляко добавете маслото и загрейте на котлона, докато се разтопи. Не трябва да е горещо.

Добавяйте на порции млякото и останалото брашно.

Разбъркайте, докато се получи еднородна смес.

В тавичка с диаметър 20 см сложете пергаментна хартия. Намажете с масло и изсипете половината от тестото.

Обелете и почистете от семената 3 ябълки. Нарежете ги на тънки полумесеци. Наредете ги върху тестото и ги залейте с останалото тесто.

Ако ви останат ябълки, наредете ги отгоре.

Печете на 180 ℃ за 35-40 минути.

Готовият ябълков сладкиш можете да поръсите с пудра захар.

Ако имате повечко ябълки на разположение, препоръчваме да опитате и нашите рецепти за щрудел с ябълки и въздушни ябълкови палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изглежда прекрасен ябълков пай!
30.10.2023 07:34
Анонимен
Анонимен
Правила съм и пак ще правя, защото е много вкусен!
04.10.2023 21:22
1
Анонимен
Анонимен
Много е хубав.
02.10.2023 00:24
2
1
Покажи всички подкоментари