Начин на приготвяне
Пържоли от карфиол - вкусна и лесна рецепта, която ще се хареса не само на вегетарианците.
Почистете карфиола от листата, измийте го и разрежете на две.
Всяка половина разрежете на още 2, за да получите 4 вегетариански пържоли.
В малка купа смесете зехтина и подправките.
Намажете двете страни на парчетата карфиол с тази смес, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете във фурната на 180°С за около 20-30 минути, докато омекнат парчетата печен карфиол.
След това махнете фолиото, обърнете пържолите, поръсете ги с настърганото твърдо сирене и печете още 10-15 минути.
Пържолите от карфиол са много вкусни - струва си да опитате.