Gotvach.bg»Рецепти»Пържоли от карфиол

Пържоли от карфиол

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3625k1k2k1
Пържоли от карфиол
Снимка: Juliya
1 / 3
11/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пържоли от карфиол - вкусна и лесна рецепта, която ще се хареса не само на вегетарианците."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 брой (4 „пържоли“)
  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • твърдо сирене - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържоли от карфиол - вкусна и лесна рецепта, която ще се хареса не само на вегетарианците.

Почистете карфиола от листата, измийте го и разрежете на две.

Всяка половина разрежете на още 2, за да получите 4 вегетариански пържоли.

В малка купа смесете зехтина и подправките.

Намажете двете страни на парчетата карфиол с тази смес, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете във фурната на 180°С за около 20-30 минути, докато омекнат парчетата печен карфиол.

След това махнете фолиото, обърнете пържолите, поръсете ги с настърганото твърдо сирене и печете още 10-15 минути.

Пържолите от карфиол са много вкусни - струва си да опитате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: