Начин на приготвяне
Подготвя се голяма тава. Поръсва се олио и се разнася.
Дъговата пъстърва се измива добре. Осолява се отвън и отвътре.
Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на две по дължина и всяка половина се нарязва на дебели филийки.Разпределят се до рибата в тавата.
Чушлетата се измиват и разпределят до морковите.
Карфиола се измива. Нарязва се на розички и се разпределя до чушлетата. Дръжката на карфиола се оставя за супа или друго ястие.
Всички зеленчуци се посоляват и поръсват с олио. Овалват се.
Лимонът се измива и нарязва на две по дължина. Всяка от половините се нарязва на филийки.
Нареждат се върху рибата. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Разпределя се върху рибата и чушлетата.
Печем рибата със зеленчуци на 180 градуса.
Когато печената пъстърва е готова след-15-20 минути, тя се изкарва.
Към зеленчуците се добавя малко вода и се допичат до готовност. Печената дъгова пъстърва се гарнира със зеленчуците и се поднася.
Печена дъгова пъстърва със зеленчуци може да сервираме с бяло вино.